tiistai 2. huhtikuuta 2013

hetkiä elämästäni
Arvoituksia viimeiseen asti. Puoli tuntia ennen kaikki on selvää. 11 minuuttia myöhässä.
 Rautatieaseman aula ja odotus. Suolapähkinöitä syövä mies hymyilee. Intercity-juna Oulusta Helsinkiin lähtee raiteelta yksi. Puhelin soi. Seison jo ulkona. Jälleen euron kolikot tulevat käyttöön. Hymyilyttää kaikki. Oma peilikuva. Vaatteet. Kevät. Marabou mint krokant. Tuhannet kamerat ja valokuvat. muistoja niistä hetkistä. Onnellisuus ja hymyily
niin että hampaat näkyy. Kriiseilyä huulipunan leviämisestä. Unelmat täyttyät maitovaraa jättämättä. Kysyn turvamieheltä mitä kello on.
Omenahotellin ikkunoiden syvennökset. Syömme suihkukopin lattialla. Oli yö.
Automatka kotiin. Musiikki soi kovalla, ikkuna on auki ja tupakan savu valtaa takapenkin. Tulee kesäolo ja taas hymyilyttää. Unohdan että maassa on lunta, unohdan huolet, unohdan koulun. Unohdan miten itketään surusta.
Kissa nukahtaa polvelleni. Selaamme H&M kuvastoa. Katsomme asuntoja Pariisista. Puhumme tatuoinneista ja lävistyksistä. Hippihelmistä, unisieppareista ja verhoista.

Otamme kuvia. Nauru raikaa sivupihalla. Katsomme sisko tahtoisin jäädä ja minä paistan
banaaneja. Levy on nelosella ja unohdimme ottaa teetä.
Tuijotamme tähtiä. Puhumme hiljaisella äänellä kaikesta. Aamulla ovea raotetaan. Emme muista sitä kun nukahdimme. emme sanoneet hyvää yötä koska emme halunneet huomista.
Se tuli kutsumattakin luoksemme.


Aseman lattia oli kivinen. Peten kädessä on tatuointi ja korvista roikkui ruostuneet käsiraudat. Pian hän sytyttää sätkän jonka savu on sakeaa. sakeaa elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti